От 2013-а Lotus Esprit с 570 "коня"

Main June 17, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4710 views | no comments

Моделът за 2013-а на Lotus Esprit ще бъде първият от новата генерация луксозни спортни коли на една от най-реномираните спортни марки в историята. Колата е развита под ръководството на бившия дизайнер на Ferrari Донато Коко и ще излезе на пазара в началото на 2013-а година с оригинален 570 к.с.,V-8 двигател, развит от инженерния тим на Lotus.

Въпреки ограничените си финансови ресурси и общото мнение на анализаторите, че е непосилна задача сега за старата британска марка да изкара подобен автомобил, автопроизводителят е амбициран да изкара новия си флагман на пазара, дори с цената на заеми и намаляване на моделната си гама.

Споделяйки пред пресата, босът на Lotus Дани Бахар, обяви, че новата кола ще осигури много "по-автентично" шофьорско усещане, отколкото основните си конкуренти Ferrari 458 Italia и McLaren MP4-12C. Това ще е следствие на вече завършената работа по шасито и почти приключилата работа по двигателя, който с 40% намален по габарити спрямо 5.0-литровия, V-8 на Toyota, който Lotus първоначално искаше да използва в колата.

Работещи прототипи ще стартират тестове през ноември на прочутия Северен вариант на Нюрбургринг в Германия и в Испания на пистата Идиада, а резултатите и наложените от тях корекции ще се извършват в щаб-квартирата на марката в Хетел, Англия. За колата се предвижда и система за използване на кинетичната енергия - KERS.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...